Lovas táboraink évek óta népszerűek a gyermekek és a felnőttek körében.

Gyermek lovas tábor
 
A gyermekek számára a lovas táborokat bentlakásos és napközis jelleggel is szervezzük, turnusonként 8-12 főrészére, gazdag programmal, 8-18 éves korig, március 24. és augusztus 14. között.
 
A tábori programok minden nap 9.00-től 17.00-ig tartanak, igény szerint szállással a vadászházban. A tábor magában foglalja a napi háromszori étkezést, a napi kétszeri lovaglást, és az elméleti oktatást. A bentlakásos táborozó gyermekek a babatvölgyi vadászházban, 3-4 ágyas, fürdőszobás szobákban kapnak szállást a tábor idejére.
 
A napi program részeként a táborozók közreműködnek a lovardai munkákban is, így betekinthetnek és bekapcsolódhatnak a lovarda életébe, közelebb kerülhetnek az állatokhoz a lovak gondozása és ápolása révén. A lovagláson és a lovardai munkákon kívül a táborozók megismerkednek Babatvölgy természeti értékeivel is. A helyszín kiváló lehetőséget kínál túrázásra, éjszakai túrázásra, emellett szabadidős játékok, horgászás, sátorozás, szalonnasütés, kézműves foglalkozások és Domony-völgyi strandolás színesítik a programot.

Felnőtt lovas tábor
 
Felnőtteknek szóló lovas táboraink hétvégi kikapcsolódást, fejlődési lehetőséget jelentenek a kezdő és haladó lovasoknak. A két napos tábor (szombat-vasárnap) programjai közé tartozik a napi kétszeri lovagláson és az elméleti oktatáson kívül napi háromszori étkezés, emellett igénybe vehető szállás is a vadászházban.
 
A lovas táborokon kívül a völgy természeti adottságai lehetővé teszik más jellegű táborok szervezését is. A közeljövőben tervezzük a Babatvölgyi Military Kaland Tábor megszervezését, ahol játékos formában ismerkednek meg a katonalét érdekes és izgalmas elemeivel a 10-14 éves gyermekek, miközben maguk is kipróbálhatnak számos tevékenységet és eközben a mindennapi életben is használható ismeretekre – tájékozódás, elsősegélynyújtás – tesznek szert.

login :   password :